Σπύρος Σιαμπλής

«Γλύκανε» τη φετινή σεζόν και… έστρωσε την επόμενη με το Κύπελλο ο Παναθηναϊκός!

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει για την επεισοδιακή κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από πλευράς Παναθηναϊκού, η οποία σημαίνει πολλά περισσότερα από έναν τίτλο και την εξασφάλιση της Ευρώπης για του χρόνου.

. Ρητό βγαλμένο από την… Βίβλο των προπονητικών κλισέ, το οποίο συχνά πυκνά βλέπουμε να βρίσκει την έμπρακτη εφαρμογή του.

Όπως συνέβη και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού απόψε στον Βόλο, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, κόντρα στον Άρη και το… γκρανγκινιολικό υπέρ του 1-0!

Με τον Γιώργο Βαγιαννίδη να έρχεται από τον πάγκο -ούσα η μοναδική αλλαγή του Χρήστου Κόντη, μάλιστα- και με γκολ του στο έβδομο λεπτό του «θρίλερ» του Πανθεσσαλικού σταδίου, να «υπογράφει» την κατάκτηση του 20ου Κυπέλλου από πλευράς «πράσινων».

Νωρίτερα, βέβαια, έφτασαν να… παίξουν και με την φλόγα. Όχι τόσο λόγω της «αφόπλισης» τους από τους… ταγμένους στο πλάνο του Άκη Μάντζιου, που περιλάμβανε αρκετό «ξύλο», φουλ αμυντική προσήλωση και άμεσο ποδόσφαιρο, κυρίως στις μεταβάσεις.

Κυρίως επειδή, έχοντας μπροστά τους ένα πολύ μεγάλο διακύβευμα, όπως ήταν αυτό της παρουσίας της ομάδας στην Ευρώπη και τη νέα χρονιά, παρουσιάστηκαν… υπέρ το δέον αγχωμένοι.



Απόρροια αυτού, άλλωστε, ήταν και η απρόσεκτη ενέργεια του Γιάννη Κώτσιρα, που έχοντας ήδη κίτρινη, πήρε και δεύτερη αφήνοντας τον Παναθηναϊκό για σχεδόν ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο.

Ο 31χρονος αμυντικός είδε τον Βλάντιμιρ Νταρίντα να τον μιμείται, φέρνοντας ξανά το ματς σε ισορροπία, για να ακολουθήσει το ποδοσφαιρικό «έγκλημα» του Ζουλ, ο οποίος σε φάση που κέρδισε φάουλ από τον Τάσο Μπακασέτα, αποβλήθηκε επειδή τον πάτησε με τις τάπες μπροστά στα μάτια της Στεφανί Φραπάρ, αφήνοντας τον Άρη με εννιά παίκτες, πλέον.

Κάπως έτσι, λοιπόν, ξεκίνησε η… πολιορκία και έχοντας ένα «σωστό» πλάνο, δείχνοντας διάθεση να παίξει το ποδόσφαιρό του, ορθολογικά, με τα καλά και τα κακά του, όχι να «κλέψει» τον τίτλο, το «τριφύλλι» δικαιώθηκε έστω και στο… παρά ένα, με τον Βαγιαννίδη!

Σίγουρα, πρόκειται για έναν αγώνα που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Ήταν τέτοια η κρισιμότητά του, άλλωστε, που δεν θα μπορούσε να γίνει και… διαφορετικά. Ακόμα και μέσα από αυτό το «ροντέο», όμως, επιβράβευσε αυτόν που το ήθελε και το άξιζε περισσότερο, τελικά.

Οι λεπτομέρειες πάνω στις οποίες δούλεψε, σωστά εκ του αποτελέσματος αλλά και της… περιρρέουσας ατμόσφαιρας στα αποδυτήρια, ο Κόντης ήταν ικανές να αλλάξουν το κλίμα, να φτιάξουν την ψυχολογία όλων και να οδηγήσουν στον πολυπόθητο τίτλο.

Φυσικά, για να ξέρουμε και… τι γράφουμε, η σεζόν κλείνει με το μίνιμουμ του στόχου. Είχε τονιστεί κατ΄ επανάληψη και με κάθε αφορμή: Ο Παναθηναϊκός όφειλε να κερδίσει στον τελικό, να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας Betsson και να εξασφαλίσει την παρουσία του στην Ευρώπη και τη νέα σεζόν.

Τα κατάφερε, λοιπόν, αποφεύγοντας να βάλει ένα μεγάλο «αυτογκόλ», όπως θα ήταν αυτό σε περίπτωση αποτυχίας κόντρα στον Άρη και μετά την μη κατάκτηση -και- του φετινού πρωταθλήματος.


Δεν είναι, όμως, μόνο το τρόπαιο αυτό κάθε αυτό, το οποίο προφανώς και δεν πρέπει να περνάει σε δεύτερη μοίρα, αφού σε κάθε περίπτωση μιλάμε για έναν τίτλο. Αντιθέτως, πρόκειται για έναν συνδυασμό πραγμάτων…



Πρωτίστως, κατάφερε και… γλύκανε τη σεζόν 2023/24 που ολοκληρώθηκε και τυπικά χθες για την ομάδα στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Έφερε ξανά ένα χαμόγελο στα χείλη των φίλων του, έστω και στο φινάλε της.

Παράλληλα… έστρωσε την επόμενη, αφού πλέον, με περισσότερο καθαρό μυαλό και μια κούπα -την δεύτερη στα τρία τελευταία χρόνια- στο παλμαρέ, θα μπορέσουν οι υπεύθυνοι να τα βάλουν κάτω και να προγραμματίσουν πως θα κινηθούν.

Παίρνοντας, όπως επίσης έχουμε καταγράψει ξανά στο παρελθόν, σωστές και πάνω απ’ όλα ποδοσφαιρικές, αποφάσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν το εφαλτήριο, σε συνδυασμό με κάποια υπάρχοντα «υλικά», για να μπορέσει επιτέλους να μην… τριτώσει το κακό για τον Παναθηναϊκό και του χρόνου τέτοια εποχή να είναι εκείνος που θα αναδειχθεί πρωταθλητής!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x